EEN OP EEN MENTORSCHAP

Mentorschap Implantaatchirurgie

Het één-op-één mentorschap biedt je een praktijkgerichte opleiding implantologie om zelfstandig implantaten in je eigen praktijk te kunnen plaatsen. U krijgt begeleiding van een NVOI geaccrediteerde implantoloog.

Wij bieden unieke mentorprogramma’s voor kaakchirurgie, implantologie en digitale restauratieve tandheelkunde! Onze klassikale cursussen zijn praktijkgericht met veel praktische en klinische gevallen. De theorie is waar en wanneer je maar wilt te bereiken via dit exclusieve online platform. Het concept van het mentorprogramma is als volgt: Je leert de basistheorie en de (pre)klinische vaardigheden via het exclusieve online platform en de klassikale cursussen. Je gaat dan direct aan de slag met patiënten. U kunt uw eigen patiënt meebrengen of u krijgt een patiënt toegewezen via de academie. Je werkt een-op-een onder begeleiding van een mentor.

Niveau1 (eenvoudig)

Begin met het plaatsen van implantaten

Doelgroep: Gericht op tandartsen die in eenvoudige gevallen willen beginnen met het plaatsen van implantaten.

Beschrijving: Leer de basis voor het plaatsen van taps toelopende implantaten op botniveau met realistische praktische oefeningen. Plaats 20 implantaten onder toezicht van een implantaatchirurg. De indicaties voor niveau één zijn solitaire implantaten in het (pre)molaargebied in de gedeeltelijk edentate boven- en onderkaak met voldoende hoogte en breedte van de alveolaire botrand, twee solitaire implantaten in de edentate onderkaak voor een overkappingsprothese of twee aangrenzende implantaten of twee implantaten voor een driedelige brug.

Onderwerpen:

Niveau2 (gevorderd)

Breid je kennis uit

Doelgroep: Gericht op tandartsen die de verschillende procedures voor horizontale en verticale botvergroting willen leren met klinische indicaties en praktische toepassingen

Beschrijving: Complexe revalidaties vereisen gewoonlijk horizontale en verticale botvergrotingsprocedures om voldoende botkwantiteit en zachte weefselkwaliteit op de toekomstige implantatieplaats te garanderen. Leer de basisprincipes voor sinusbodemelevatie en horizontale en verticale augmentatie. Behandel 10 gevallen met verschillende botvergrotingsprocedures.

Onderwerpen

Overzicht botvergrotende materialen & technieken.

Niveau3 (complex)

Word een expert

Doelgroep: Tandartsen die de digitale workflow willen leren. Leer digitale planning en begeleide chirurgie, onmiddellijke implantaatplaatsing en onmiddellijk laden van restauraties met behulp van een volledig digitale workflow.

Beschrijving: Het doel van deze cursus is om de digitale workflow voor volledige boogrevalidatie met implantaatondersteunde prothesen te introduceren. Ontdek de voordelen van de workflow voor begeleide chirurgie en leer digitale planning, het ontwerpen van chirurgische gidsen en 3D-printen. Behandeling van vijf patiënten onder supervisie met behulp van geleide chirurgie.

Onderwerpen:
Scroll to Top